Mažiesiems kyla daug klausimų, vienas iš jų, kam žmonės statosi namus? Atsakymų daug: kad žmonės turėtų pastogę nuo lietaus, karščio, vėjo, šalčio ir būtų saugūs.

                    ,,Boružiukų“ grupė kovo pirmąją savaitę vykdė STEAM veiklą. Vaikai ir mokytojai gamino namelius iš įvairių buityje atliekamų popierinių dėžių. Namuose ugdytinių tėveliai, kartu su savo vaikais, pasitelkdami savo fantaziją, kūrybinius gebėjimus, taip pat kūrė gyvenamuosius namus. Vaikai iš pagamintų namų kūrė miestą. Gatvėse eismą reguliavo šviesoforas, kuriose važinėjo net žaislinės mašinėlės. Kartu ieškojome informacijos internete, kaip atrodo namo projektas. Aptarėme, kiek ir kokių priemonių reikia, kad pavyktų pastatyti namą. Veiklų metu vaikai susipažino su inžinieriaus darbu. Aptarė namo projektą, išsiaiškino, kad namas turi pamatus, sienas, stogą, kaminą. Konstruodami ir statydami vaikai drąsiai įgyvendino savo kūrybinius sumanymus. Mokėsi spalvų pavadinimų, kuriomis dažė namų sienas, stogą, langus. Statydami ir žaisdami su nameliais vaikai taip pat mokėsi skaičiuoti. Skaičiavome langus, duris, sienas, plytas, kaminus. Įtvirtinome sąvokas: aukštas – žemas, mažas – didelis, platus – siauras.

                      Dabar kiekvienas vaikas jau žino: kokius namus suprojektuoja architektai, kokius pastato statybininkai,   kokiame name jis gyvena, kokia gatvė ir koks namo numeris ir t.t.

 

Mokytojos      Lina Survilienė, Inga Buchaveckienė