Drauge su pirmuoju žiemos mėnesiu atsivėrė liturginių metų ratas. Adventas – keturių savaičių laukimas Kristaus Atėjimo. Tai gražių pasiryžimų, gerų darbų ir susikaupimo metas. Miega žemė ir medžiai, nebegirdėti paukščių giesmių, dangus paberia sniego.

Pasitelkę kūrybinę išmonę kiekvienos klasės mokiniai gamino Advento vainikus. Advento vainike keturios žvakės. Mokiniai jau uždegė pirmąją  – Pranašų žvakę.

Trečiokai padedami mokytojos Jolantos Klevinskienės vainiką gamino iš sudžiovintų rudens gėrybių. Tikybos pamokoje aplink Advento vainiką dėjome žalias eglės šakeles išsakydami savo gražius ketinimus, pasiryžimus ir gerus darbus,  kuriuos atliksime šią savaitę. Advento vainiką apjuosė ne vien žalios eglių šakelės ir konkorėžiai, bet ir kilnūs trečiokų pasiryžimai. Beje savo pasiryžimus ir gerus šios savaitės darbus prie Advento vainiko sudėjo ir mokytojos: Jolanta Klevinskienė, Laima Žvikienė ir šių eilučių autorė.

Pirmokai į savo Advento vainiką įpynė šiek tiek blizgučių. Mokytoja Asta Jasiūnienė sakė, kad toks vainikas turi savyje žaismingumo. Pirmokai dėdami aplink vainiką konkorėžius nuoširdžiai vardijo kokiuos gerus darbus atliks šią savaitę: ,,padėsiu mamai“, ,,pašersiu šuniuką“, ,, grįžęs iš mokyklos paglostysiu katiną“.

Antrokai Advento vainike žvakes sustatė ne rateliu, bet vienoje eilutėje. Šalia žvakelių šypsojosi angeliukas. Tokia įdomi išmonė ne vien antokų, bet ir jų mokytojos Violetos Lukoševičienės. Tikybos pamokoje, kaip ir kitose klasėse vaikai po vieną ėjo prie Advento vainiko ir imdami iš šalia stovinčio maišelio konkorėžius ir eglės šakeles vardijo gerus darbus, kuriuos ketina atlikti dar šią savaitę: ,,aplankysiu sergantį giminaitį“, ,,sutvarkysiu kambarius“, ,,išvirsiu mamai arbatos“, ,,atsiprašysiu“. Mokytojos padėjėja Vida Eimutienė prisijungė prie antrokų išsakydama savo pasiryžimus ir gerus šios savaitės darbus.

Ketvirtokai prisiminė kokią žvakę uždegsime pirmąją Advento savaitę. Jie jau buvo uždegę Pranašų žvakę. Ketvirtokų mokytoja Laima Lukoševičienė sakydama savo pasiryžimus tarė: ,,noriu būti jūsų gera mokytoja, noriu, kad vieni kitus girdėtume kalbėdami tyliai…“

Išsakę savo pasiryžimus ir papuošę Advento vainiką konkorėžiais ir žaliomis eglių šakelėmis sukalbėjome maldą. Kūrybiniuose mokinių darbuose gaminant Advento vainikus sudėta ne vien graži idėja ir išmonė, bet čia rasime maldą, gerus pasiryžimus  bei  gražius ketinimus.

Tikybos vyresnioji  mokytoja  Genė Sereikienė